lauantai 22. helmikuuta 2014

Vielä muutama kuva valmiista …






Aina se vain tulee mieleen mummuni sanonta : "työ tekijäänsä kiittää" …Nyt on varsin mukava rentoutua kun keittiön fiksaus on jokaista nippeliä kohden ohi - (kunnes taas keksin jotain muuta;) !

Pikkuisen herkkuja illaksi eli uunijuustoa ja siemenleipää ja sitten voikin pian heittäytyä sohvan kulmaan odottelemaan Putousta… Aivan;)










IHANAA LAUANTAITA TEILLEKIN :)

perjantai 21. helmikuuta 2014

VIIKONLOPPU ALKAA . . .


Muutamia asioita viikolta poimittuina …

Mitä onkaan kaapin kätköissä ;) maalin nimi nimittäin on  KÄTKÖ ( X502).

Ensimmäinen kerros ei kerro totuutta, mutta toinen kerta toden sanoo..







Viikolla pientä pintaremppaa … kyllä nautin …! Maalaaminen kuuluu minulle - kukin tekee mistä tykkää ja minä tykkään tästä.

Tai varsinkin siitä, mitä saan aikaan. Kevät on kummallista - tai lupaus siitä. Ei yksistään terveellinen 

ruokavalio ole mistä elämme :D kyllä pieni pintaremppakin kuuluu samaan pakettii. Aina taitaa olla jokin nurkka vaiheessa… 




Käynti ystävän luona on tietenkin ihan bonusta :) ja tämä karvainen kaveri siinä hyvänä lisänä. 





Ja kun perheeseen kuuluu erittäin" kaukokaipuinen" yläkoululainen niin mikä voisikaan olla parempaa kuin vieras Espanjasta toukokuussa ja tieto siitä, että hän itse pääsee lokakuussa kokemaan saman..!!! Ihan parhautta.


ja minusta on ihanaa, että huomenna ja ylihuomenna on lomapäivä:) 


Mukavaa perjantaita kaikille teille ihanille ,jotka täällä viitsitte käydä.

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Muutama sana kirjasta Design-kuplia !!!


tai muutama kuva :)















Suosittelen kirjaa kiinnostuneille - tietoa on tuhdisti … kävin itse läpi sitä hyvin kursoorisesti ja valikoin sieltä aiheita mitä luen sitten tarkemmin. 

Viime yönä yllätti lumipyry ja verhojen aukaiseminen ei juuri antanut valoa :)



ei haittaa - taidan aikalailla nauttia tästä päivästä sisällä . . . 



Rentoa sunnuntaipäivää kaikille <3 



lauantai 15. helmikuuta 2014

PITKÄSTÄ AIKAAN KAUPOISSA KIERTELYÄ  ….

En ole oikein shoppailija, enkä erikoisemmin viihdy kaupoissa ,mutta tänään oli aikas kiva siellä chillailla. Johtuikohan siitä, että emme hakeneet itsellemme mitään, vaan olimme nuorenparin seurana katsomassa juttuja heidän kotiinsa - ihanan paineetonta !!!

Tosin minä melkein löysin meille uudet keittiönkaapit - mutta onneksi remppaan on niin paljon aikaa, että ehdin vielä harkita ;)

Pakostakin sitä nostaa hattua näille tämän päivän talon rakentajille/remontoijille - kyllä pitää olla varma maku tai ainakin varma siitä, mitä itselleen haluaa - niin paljon on tarjontaa kaupat täynnä.

Jos päivä päättyy laiskotteluun ja siinä välissä on pitkä aamulenkki ja rento kaupunkireissu  - niin mitäpä sitä sitten oikein tässä muuta kaipaakaan… oiskohan aika lähteä kirjan pariin :)



Aamulenkillä emme olleet yksin ;)


Mikä lie tipu ? :)



Valinnan vaikeutta - onneksi sovussa valitaan :)





Kotiin on aina hyvä palata … !

perjantai 14. helmikuuta 2014

Perjantai on taas täällä - ja vielä ystävänpäivällä höystettynä.

Viikko meni taas vilauksessa ja normissa kouluarjessa oli vähän poikkeuksia -







Koulun sisällä maalattiin ja ulkonakin tapahtui …



Penkkarit ja siihen kuuluvat perinteet -

Mutta pari sanaa ystävyydestä. Mitä enemmän jää kilometrejä taakse , sitä enemmän arvostaa ystävyyttä. Arvostaa kaikkia niitä kohtaamisia mitä on elämän varrella ollut ja jotka ovat mieleen jääneet … tai matkan varrella opettaneet tai koskettaneet. Turhia varmaan ei mitkään -vaikka toiset tahtoisikin unohtaa. Ehkä tarkoitus onkin ,että ei unohda. Ottaa opiksi toisten ja omista virheistä.
Olen joskus kuullut jonkun sanovan ,että todella viisas on sellainen, joka oppii toisten virheistä ja tyhmä jos ei omistakaan ;) siinäpä se.

Siinä olen rikas, että aina minulla on ystäviä ollut … koskaan en ole ollut yksin.

Sitten ihan muuhun aiheeseen pikaisesti … eli ..




Tähän kirjaan olisi tarkoitus viikonlopun tunteina tutustua … Kuvia olisin tähän toivonut, mutta jutut taitaa viedä mennessään … katsotaan miten tämä minulle aukeaa -

Sain myös ystävältäni lainaan kirjan Enkeleitä hiuksissani - Lorna Byrne - katsotaan mitä se tarjoaa.

Unohtamatta Hesarin TEEMAA -missä on aikaa kestävä arkkitehtuuri..… näissä mietteissä aloitan viikonlopun ja toivon, että kivistävä päänsärky olisi vain ohimenevää ..!!! nyt kun en malttais sairastua:) Oikein ihanaa viikonloppua kaikille ja mukavaa ystävänpäivää !

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Ihan liian märkää oli lähteä hiihtämään - vaikka se jo kovasti mieltä kutkuttaiskin - … !

Naama pitkänä sitten luen facebookista kuinka lentokelit on tästä pohjoiseen - nyt me ollaan sitten liian etelässä … se on aina niin suhteellista tämäkin…

Aamu alkoi telkkarin ääressä - ihailemani edesmennyt Terttu Arajärven haastattelu - please ..lisää näitä viisaita ihmisiä kertomaan, että lastenhoito ei ole rakettitiedettä, eikä suorittamista .. !
Läsnäoloa ja rakkautta - rajoja ja rakkautta - vastuuta ja rakkautta !!! piste.

Taas arkiviikko kolkuttelee ovelle - antaa tulla vaan - viikonloppu antoi mitä pitkin ja valtakunnassa kaikki hyvin.












lauantai 8. helmikuuta 2014

Ja kas … kauppareissulla sattui mukaani nämä viikonloppukukat … poikkeuksellisesti ruusut.

Tulppaanit olivat vedettömässä ämpärissä ja päättelin niiden olevan mennyttä - vaikka näyttivät hyviltä.
Joten otin varman päälle nämä lemppariväriset ruusut ja terävänä kassalla sanoin, että tulppaaneilla ei ole vettä;) !!!
Myyjä kertoi, että olivat tulleet tänään ja nykyisin tulppaanit matkaavat ilman vettä ja kestävät kaupassakin sen vedettömyyden - niille on sitten se ohje, että leikataan ja laitetaan vesi vasta kotona…
Aina sitä oppii uutta ;)

Mutta nyt on Ruusujen aika :)



ja ihan sitten vain lauantain ratoksi on muutama uusi sisustuslehti odottamassa -  mikäs tässä on ollessa :)
Vihdoinkin LUNTA - tulkoot vaikka teidän tukoksi , kunhan tulee. Onhan tässä jo saanut nauttia lumesta jonkin viikon, mutta hyvin sitä on hintsusti ollut - nyt sataa kunnolla.

Pyydän jo heti anteeksi niiltä, joilla on ollut tänään hankaluuksia lumen suhteen. Kaunis pitkä kesä ja sen jälkeen tavallista pitempi syksy oli aikamoinen kontrasti …(siltä se tuntui kun vesisade jatkui ja jatkui jouluun asti) … sai minut odottamaan entistä enemmän tätä valoa ja valkoista.
Ja olen huolissani pienistä puistani, jotka ovat varmasti joutuneet koville tämmöisenä talvena - viime keväänä istutettu tammi … nyyh, pelkkä ajatuskin, että jääpolte olisi tehnyt tehtävänsä." Turha surra - sen näkee keväällä"… lohdutan itseäni… heikoin tuloksin -oikeasti olen melkein kauhuissani …!
Mutta näillä mennään ja toivotaan parasta…

Viiko vilahti taas vauhdilla ohi - oli monta hetkeä missä olisin kameraa kaivannut, mutta aina se oli väärässä paikassa - onneksi minä sentään oikeassa …!

Viikko päättyi ystävän luona naisten iltaan ja se käsitti minut, ystäväni, hänen koiransa- huom, tyttökoira ja perheeni kuopuksen. Joten asiaa ja aihepiiriä oli laidasta laitaan.
Illalla kun ajoimme kuopuksen kanssa kotiin hän tuumasi  : "paras ilta aikoihin" - siinä oli bonus kaiken päälle.

Mietimme muutenkin, että miten se tuo arki nieleekin niin ne kaikki ihanat sosiaaliset kontaktit ,joista voimaantuu niin - sitä jotenkin kokee saavansa sen töistä ja illat menee sitten perheen parissa - ihan parhautta se onkin - mutta huomaa sitten kun kyläilee, että tätä sitä tarvis useammin..!

Mutta nyt sitten tähän aamuun ja se siitä sosiaalisuudesta - oli ihanaa olla lenkillä yksin, todennäköisesti rakkaimpani olisi ollut mukanani, mutta hän on vielä reissussa ja kuopus nukkuu…  joten molempi parempi - kumpikin lenkkiseura jää plussan puolelle - rakkampani ja kuopus - ja  minä itse itseni kanssa:)) - kaikki käy … tänään on harvinaisen ihana lauantai - Sitä toivon teille muillekin.








 Tämäkään näky ei ole kovin tavaton täällä maalla - joskus näidenkin luukkujen takana on ollut elämää.



Mutta kylä elää ja pitää pintansa - on vielä niin paljon ihmisiä, jotka ei maaseutua vaihtaisi kaupunkiin mistään hinnasta - !!! ja se taitaa olla se maaseudun pelastus.


lauantai 1. helmikuuta 2014

 


Miten kätevää, kun on vanha talo ja lattiat vähän kylmät … tänään kävimme tervehtimässä mieheni tätiä.  Hän asuu yksin rintamamiestaloa (86v) ..ja hänellä oli tämmöiset lattialla - hauskat :)!



  ja söin elämäni ensimmäisen kerran mustikkapuuroa - ja vaikka olen ollut sokerittomalla kuukauden niin nyt sitten kyllä meni sitäkin puuron seassa, mutta  - hyvää oli !




ja minä …


ja se kauan kaivattu lumipyry …




Takana on varsin kiva arkiviikko - kotona rempan "tynkää" ja töissä ihan normiarkea…Edelleen kamerakuume kasvaa ja se  tuntuu  aina kun otan kuvia sisältä …valo ei riitä ja kamera ei riitä - mutta josko joku päivä nappais paremmin ja saisin jopa kuvailtua talon kulmiakin - tai sitten odottelen kunnon valoa..!!! 
Olipa miten oli - nyt on luvassa rento viikonloppu ja sitä toivon teille muillekin :)